Windows Live Messenger Kurulumu Resimli Anlatım
Artık türkçe olduğu için çok kolay aslında ama yinede takılanlar için kısa ve anlaşılır şekilde anlatıyoruz. Öncelikle sitemizden son sürümünü indiriyoruz. Sisteminize uyumlu olan son sürümü indirmek incelemek için buraya tıklayınız.


Bilgisayarınıza indirdikten sonra üzerine çift tıklayıp çalıştırıyoruz. Eğer kurulmasına engel bir sorun yok ise karşınıza Windows Live Messenger yükleyici başlıklı bir pencere gelecektir. Eğer yüklenmiyor ve bir hata veriyorsa bu hatayı açık bir şekilde sorun söyleyelim sayfasından bizlere sorabilirsiniz.


İkinci aşamaya geçtiğinizde aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

Burası messenger ile birilkte kurulmasını istediğini ek programları göstermektedir.

live messenger kurulumu

Burada bilmeniz gereken eğer messenger haricinde bir programa ihtiyacınız yok ise en üstteki Messenger haric diğerlerinin işaretini kaldırınız. Zaten buraki programların bir çoğu gereksiz. Aile koruması ve Silverlight önereceğimiz ek programlardır. Diğerlerinin seçimi size kalmış. Seçimi yaptıktan sonra yükle butonuna tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra çalışan programları denetleyen yeni ekran gelecektir. Burada çalışan programlardan kuruluma engel olabilecek seçenekleri gösterecektir. Eğer olur ise o programın adını vericektir ve onu kapatmanız gerekebilir.

Daha sonra yükleme işlemi başlayacak ve yükleme ekranında ne kadarının yüklendiğini gösteren çubuğu göreceksiniz. Sonuna kadar bekleyin ve farklı bir işlem yapmayınız. Bir kaç dakika sonra yükleme tamamlanınca karşınıza yine seçip yapacağınız bir menü gelecek. 3 seçim alt alta gösterilecek ve tüm kutucukların işaretlerini kaldırın. Çünkü bunlar internet tarayıcınızın giriş sayfasını değiştirmektedir. Buna hiç ihtiyac yoktur.

Kurulum tamamlandıktan sonra masa üstünde simgesini göremezsiniz buna şaşırmayın. Çünkü Başlat Tüm Programlar Listesi İçerisinde Windows Live adı altında bulunmaktadır. Buradan kullanabilir yada ordaki kısayolu kopyalayıp masaüstüne yapıştırarakta kullanabilirsiniz. Bu konu ile alakalı sorunlarınız varsa Sorun Söyleyelim sayfamıza giriniz ve sorunuzu net bir şekilde bizlere gönderiniz.